Medewerkers onboarden

Je hebt nieuwe medewerkers aangenomen. En dan? Een goede onboarding is belangrijk om medewerkers sneller up and running te hebben én om ze sneller te binden aan je bedrijf. SVH heeft hiervoor een tool die jou het meeste werk uit handen neemt: de SVH Onboardingslicentie.

Van grote hotelketens, tot kleinere horecagelegenheden. Wat SVH betreft is goede onboarding van medewerkers binnen ieder horecabedrijf een must. Zet daarom je nieuwe medewerkers vanaf nu op het erepodium. Maak tijd voor ze. Zorg dat ze met plezier bij je werken en houd ze aan boord.

Alles-in-1 onboardingsprogramma voor de horeca

Onboarden betekent letterlijk “het aan boord brengen van”. Dit proces begint niet op de eerste werkdag, maar al op het moment dat jouw nieuwe medewerker ja heeft gezegd tegen zijn of haar nieuwe baan. Het gaat om het leren kennen van de organisatiecultuur, de visie en missie, de manier van samenwerking met collega’s en het benutten van je talenten.

Aan de slag met onboarden?

Download het gratis whitepaper en maak direct gebruik van de vele tips om tot een goed onboar­dingsprogramma te komen. In vier eenvoudige stappen wordt succesvolle onboarding geregeld voor ieder horecabedrijf,​​ met alles over:

  • pre-boarding
  • de eerste werkdag
  • de eerste periode
  • professionaliseren

Vliegende start met online onboarding door Brisker Group

Welke horeca-ondernemer wil dit nou niet? Een nieuwe (flex)medewerker die op de eerste werkdag de menukaart al kent, weet wat de kledingvoorschriften zijn en zich van tevoren verdiept heeft in de producten van de zaak. Voor flexwerkers van Brisker Group geldt dit. Ze zijn van tevoren goed voorbereid als ze op hun nieuwe werkplek beginnen. Ze maken een vliegende start met het door SVH op maat gemaakte online onboarding programma. Nieuwe medewerkers inwerken vraagt tijd en aandacht. Als ze voor hun eerste werkdag met een op maat gemaakt onboardingsprogramma zich al verdiept hebben in hun nieuwe werkplek, gaat dat flink sneller. Groot voordeel voor de ondernemer, maar zeker ook voor de nieuwe medewerker. Want hij weet beter waar hij terechtkomt en hij voelt zich echt welkom in een nieuwe werkomgeving.

Academy for Flex ‘Het is een extra dienstverlening voor onze klanten’, vertelt Michiel Poppelier, Learning & Development Manager bij Brisker Group (Pay for People, Holland Employment Experts en Tentoo), een van de grootste aanbieders van flexibele arbeid, uitzend- en payroll-overeenkomsten. ‘We hebben een gratis online opleidingsplatform, Academy for Flex. De academy is voor al onze 30.000 flexwerkers gratis beschikbaar. Voor de horecabranche werken we samen met SVH. Onze opdrachtgevers in de horeca en al hun flexkrachten hebben toegang tot Horecatalent, het e-learningaanbod van SVH. Onboarden is een van de vele onderdelen van Horecatalent. Denk verder ook aan trainingen om meer kennis op te doen van bijvoorbeeld bier, thee, veiligheid en hygiëne. Vandaag werk, morgen ook Als voorbeeld noemt Michiel Poppelier een grillrestaurant. De flexkrachten die Brisker bij dit restaurant plaatst, kunnen via een digitaal portaal de module onboarden volgen, maar bijvoorbeeld ook de training over vlees grillen en productkennis. Plus de menukaart en het personeelshandboek bekijken. Medewerkers die al ingewerkt zijn, kunnen zich verder verdiepen in hun vakgebied met specifieke e-learnings.

‘Als juridische werkgever hebben wij samen met de opdrachtgever de taak flexkrachten inzetbaar te houden’, aldus Michiel Poppelier. ‘Niet alleen voor het werk van vandaag, maar ook voor het werk van morgen. Bijscholing en persoonlijke ontwikkeling dragen daaraan bij. Door de samenwerking met SVH kunnen we onze opdrachtgevers en hun medewerkers een gevarieerd online opleidingsprogramma bieden.’

Ook eens aan deze tools voor je medewerkers gedacht?

SVH Terrasmedewerker

SVH BIEDT MET HERMAN DEN BLIJKER EEN GRATIS E-LEARNING MÉT SPEL VOOR WINSTGEVEND TERRAS

Play to Hospitality: De ideale manier om medewerkers beter te binden, boeien en behouden!

Zitten jouw medewerkers in de juiste functie? Of wil je jouw medewerkers graag meer inzicht bieden in hun persoonlijke eigenschappen om te kijken waarin zij zich nog verder kunnen ontwikkelen? Of wil je nieuwe medewerkers direct op de juiste plek inzetten? Met de gratis app ‘Play to Hospitality’ komen jouw medewerkers erachter welke skills zij bezitten en daarmee welke functies, trainingen of opleidingen in de horeca bij hen passen.

Whitepaper onboarden

Download het gratis whitepaper en maak direct gebruik van de vele tips om tot een goed onboar­dingsprogramma te komen voor nieuwe medewerkers. In vier eenvoudige stappen wordt succesvolle onboarding geregeld voor ieder horecabedrijf,​​