Praktijkopleiden in het bedrijf

Leren en werken in de horeca met SVH Praktijkbewijzen

SVH Praktijkbewijzen zijn certificaten van vakbekwaamheid voor medewerkers die bepaalde vaardigheden op de werkvloer kunnen leveren. SVH Praktijkbewijzen kunnen uiteindelijk leiden tot een branchediploma van SVH. De praktijkbewijzen zijn tot nu toe in te zetten voor keukenassistent (KAS) en/of bedieningsassistent (BAS). Op termijn komen er meer richtingen beschikbaar.

Voor wie? → Eigen medewerkers die graag leren in de praktijk en daarvoor gewaardeerd en gediplomeerd willen worden. → Nieuwe medewerkers die het vak willen leren. → Mensen zonder relevante werkervaring (zij-instromers) die stapsgewijs door het werk worden geleid, zodat zij vakbekwaam worden op de werkvloer. → Iedereen die, om wat voor reden dan ook, geen volledig examentraject kan volgen, maar meer praktijkgericht is.

Hoe? Vaardigheden van lerende medewerkers worden beoordeeld door een speciaal geschoolde leermeester, de Leermeester+. Om Leermeester+ te worden moet je al SVH Leermeester zijn. Na het behalen van het diploma Leermeester+, krijg je toegang tot het platform met alle praktijkbewijzen, de BAS & KAS instructiekaarten en de certificeringsmodule. De lerende medewerker kan nu worden opgeleid door de Leermeester+ en met SVH lesmateriaal en instructiekaarten worden ondersteund.

Leermeester+ in het bedrijf

Door te werken met SVH Praktijkbewijzen worden medewerkers stap voor stap op de werkvloer opgeleid en erkend. Medewerkers zijn hierdoor direct inzetbaar en je maakt ze snel bekwaam in een bepaalde rol. Je biedt een medewerker per direct meer carrièreperspectief en doorgroeimogelijkheden. Als een complete set van SVH Praktijkbewijzen is behaald voor een specifieke rol of functie, kan het bijbehorende SVH branchediploma worden aangevraagd. De medewerker groeit hierdoor verder binnen het bedrijf zonder dat er een externe opleiding aan te pas komt. Een nieuwe manier van binden, boeien en behouden van medewerkers.

Maak gebruik van het STAP-budget en volg gratis de opleiding SVH Leermeester+ om te kunnen werken met SVH Praktijkbewijzen.