STAP-budget horecaopleidingen

Wil je jouw medewerkers verder laten groeien hun vak? Medewerkers kunnen gebruik maken van het STAP-budget t.w.v. 1.000 euro. Daarmee volgen ze een SVH erkende opleiding, cursus of training. Dat betekent gratis SVH Wijn, Leermeester of bijvoorbeeld Sociale Hygiëne behalen. Of een flinke korting op duurdere opleidingen, zoals SVH Basiskok.

Wat is STAP?

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is een vergoeding van de overheid om leren voor werkenden en werkzoekenden mogelijk te maken. De medewerker vraagt het STAP-budget zelf aan bij het UWV en het UWV keert de kosten tot maximaal €1.000,- uit aan de opleider. Let op: je kunt maar één aanvraag per jaar doen van maximaal 1000 euro. SVH erkende horecaopleidingen en reguliere mbo-horecaopleidingen voor volwassenen komen in aanmerking voor deze regeling. Een overzicht van deze opleidingen vind je op horeca.nl

STAP aanvragen, in vier stappen

Stap 1: Medewerkers zoekt een passende opleiding Op horeca.nl zijn via het zoekfilter ‘STAP-regeling’ direct alle horecaopleidingen te vinden die onder het STAP-budget vallen. Vanuit hier klikt jouw medewerker door naar de betreffende opleider.

Stap 2: Vraag het STAP-aanmeldingsbewijs aan bij de opleider Om de officiële aanvraag van de opleiding of cursus in te dienen is een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit formulier wordt door de opleider aan de medewerker verstrekt en moet geüpload bij de officiële aanvraag op de website van het UWV.

Stap 3: Vraag STAP-budget aan bij het UWV Als het STAP-aanmeldingsbewijs is ontvangen van de opleider kan de aanvraag bij het UWV worden gedaan. De eerstvolgende mogelijkheid is op vrijdag 1 juli om 10.00 uur tot en met 31 augustus 2022. De verwachting is dat het budget van deze aanvraagperiode binnen 1 à 2 dagen op is.

Stap 4: Start opleiding of cursus Wanneer de aanvraag bij het UWV is ingediend en goedgekeurd wordt zowel de medewerker als de opleider daarvan op de hoogte gesteld. Dit kan maximaal 4 weken duren. Het STAP-budget wordt als voorschot aan de opleider uitbetaald. Hier heb je verder geen omkijken naar.